Herman Ostendorf

About the Artist

Herman Ostendorf, geboren in Rotterdam in 1949.

Al op zestienjarige leeftijd trok de Oosterse denkwijze hem aan. Dit resulteerde onder meer in een grote liefde voor Oosterse vechtkunst. Herman haalde op zijn 21ste de 1e Dan (zwarte band) karate en gaf ook les in de Wado-stijl. Dankzij Sensei Teruo Kono leerde hij karate te beoefenen in de geest van Zen Boeddhisme.

Hij las veel, over Zen, yoga, macrobiotiek, kruidenleer, gezonde voeding etc.

Zo rond zijn veertigste is hij overtuigd Zen Boeddhist en beoefent frequent en vloeiend Tai Chi Chuan en Chi Gong.

Het leven kabbelt door tot hij in 2009 tegen de harde werkelijkheid van zijn sterfelijkheid aanloopt. Een levensbedreigende ziekte noopt hem tot (zelf)reflectie.
Door diverse nieuwe contacten komt hij tot nog meer spiritualiteit. Boeken over spirituele bewustwording, NLP, theta healing, Healing Journey en kwantumgenezing worden dagelijkse leeskost.

In 2010 vraagt Herman aan het universum om een richting, een doel.
En als antwoord komt er; ‘schilderen‘. Herman gaat in studie bij een succesvolle Thaise schilder en leert hier technieken, die hij verder ontwikkelt tot zijn eigen, herkenbare schilderstijl.

In 2011 merkt Herman dat elk schilderij een energie van hem mee krijgt, die de diverse kopers ook werkelijk als heel bijzonder ervaren.
Tot op de dag van vandaag schildert Herman zijn ‘Healing monks’, met de overtuiging dat elk schilderij een energie bezit die mensen over de hele wereld kan bijstaan met helende kracht.

Recent Posts